Jomfruhummerhaler med tomatmayonnaise

Jomfruhummerhaler med tomatmayonnaise

2 timer
Arbejdstid: 55 min
Jomfruhummerhaler med tomatmayonnaise. En flot og festlig lille forret med et nordisk præg.
https://www.arla.dk/opskrifter/jomfruhummerhaler-med-tomatmayonnaise/

Sådan gør du

"Tomatmayonnaise"
  • Bring vandet i kog i en gryde. Skær imens et lille kryds i toppen af tomaterne. Kom dem i det kogende vand i ca. 15 sek.
  • Tag tomaterne op med en hulske. Træk skindet af og del tomaterne i kvarte.
  • Skrab kernerne ud med en teske og skær tomatkødet i små tern.
  • Kom mælk, hvidløg, citronskal, -saft, sennep, salt og peber i en blender. Blend ved jævn hastighed i ca. 1 min.
  • Tilsæt derefter, mens blenderen kører ved hurtigste hastighed, olien i en tynd stråle.
  • Vend tomatternene i "mayonnaisen" og stil den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
  • Smag til.
  • Pil hummerhalerne - lad haleviften blive på. Fjern evt. den sorte tarm.
  • Bring imens vand, citronsaft, salt og kørvel i kog i en gryde. Tilsæt hummerhalerne og tag gryden af varmen.
  • Lad hummerhalerne stå - under låg i ca. 2 min. Lad hummerhalerne dryppe af i et dørslag.

Hummerhalerne kan også koges med skal. Kom halerne i 1 liter krydret, kogende vand. Bring atter vandet i kog - under låg. Tag gryden af varmen og lad hummerhalerne stå, stadig under låg, i ca. 2 min. - pil dem ved bordet.

Energiindhold for hele retten:

11093 kJ / 2651 kcal

Næringsindhold pr. 100g

340 kJ / 81 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 40,3 % 8,1 g
Kulhydrat: 18 % 3,6 g
Fedt: 41,7 % 3,8 g

Ingredienser

Tomatmayonnaise
1 liter Vand
4 Modne tomater
1 dl Mælk
½ Lille fed hvidløg
½ tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Stærk sennep
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1¼ dl Rapsolie
1 kg Rå jomfruhummerhaler
½ liter Vand
1 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
5 Kørvelkviste
Tilbehør
200 g Ristet lyst brød